dilluns, 11 de maig del 2015

Històries del meu blog

La història (parcial) dels canvis d’adreça (i de títol) del meu blog

La raó que el meu blog hagi canviat d’adreça web (com a mínim la raó que no conservi el nom de la primera adreça web que hi vaig posar), és què quan vaig començar a publicar el blog no em pensava que això de l’adreça web fos important, no em pensava que tothom es fixaria en el nom de l’adreça que havia escollit. La primera vegada que vaig escollir una adreça web hi vaig posar la primera bestiesa que em va passar pel cap, em pensava que això de l’adreça web seria un tràmit sense importància... Em pensava que l’important seria el títol del blog... A mesura d’anar publicant posts em vaig adonar que no, em vaig adonar que la gent es fixava més en el nom de l’adreça web que no pas en el títol del blog...

Llavors vaig “perdre les claus” del meu blog, i en crear-ne un altre vaig aprofitar per trobar una adreça web que no fos carregosa si la gent s’hi fixava... cosa que evidentment van fer, “passant” del títol del blog, que era en el què s’havien d’haver fixat...

La resta de les vegades que he hagut de triar noms per les adreces web del meu blog he provat de seguir el mateixos criteris de neutralitat i discreció.

* * *

Ara el títol del meu blog és Llaços imaginaris (Lazos imaginarios en castellà), però l’adreça web no coincideix amb el títol, per la senzilla raó que la “c trencada: ç” del títol en català em va semblar que no seria acceptada com a lletra per a una adreça web (al no existir com a lletra a l’alfabet anglosaxó; tampoc existeix en castellà), i vaig pensar que seria millor escollir un nom homofònic al títol: “llacs imaginaris” (“lagos imaginarios”, en castellà), que no tingués cap “c trencada: ç”. Tampoc no m’hi haig pensar gaire i potser hi hauria d’haver pensat més.

* * *

He canviat diverses vegades l’adreça web i el títol del blog, però el blog en sí, els continguts, han estat sempre més o menys els mateixos, encara que al començament hi parlava més de llibres; però, hagi parlat del què hagi parlat, jo sempre he estat la mateixa.

* * *

Aviat celebraré els deu anys del blog, l’objectiu que me vaig marcar al cap de poc de començar. De totes maneres, com que he estat temporades llaaargues sense publicar, potser els deu anys –aniversari-, no coincidiran amb els deu anys d’escriptura efectiva... O sigui que potser hauria de posposar la celebració del desè aniversari un parell d’anyets... (per arribar als deu anys d’escriptura efectiva, vull dir). No ho sé, no ho sé... Ja es veurà.


Admiro els blocaires que van començar més o menys com jo, i que no han canviat mai “de casa”, admiro la seva llista de mesos interminables a l’arxiu. Penso que la meva també ho seria si no fos tan arrauxada, i això m’anima a ser constant en l’adreça i el títol que faig servir ara. 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

En el meu cas jo volia que es digués pons però estava ocupat i vaig haver d’afegir un numero. Inicialment vaig començar a blogger però llavors em vaig passar a wordpress i també estava ocupat el pons, ja veus que està molt sol•licitat això de ser un pons. Quan compleixes les deu 10 anys? Jo fins al gener no els faig, això sí, ha sigut sense parar :P

Clarissa ha dit...

Els deu anys els faig el desembre, és a dir, que gairebé coincidim.