dijous, 1 de setembre del 2011

Eclipsi poètic

Escolto la ràdio des de l’any 1987. (Vaig començar amb els 40 principals...) Ara som al 2011. Fa... 24 anys que escolto la ràdio.

En aquest 24 anys, MAI, absolutament mai, havia sentit a parlar de poesia  a la ràdio. Com a molt havia sentit recitar algun poema o havia sortit la paraula “poesia”, o algú havia dit alguna cosa poètica... però mai havia sentit una tertúlia de poetes parlant de poesia.

Ahir, 31 d’agost de 2011, com en un eclipsi que es dóna un cop cada x anys...: al migdia, a Catalunya Ràdio, parlen de poesia durant una hora. Al vespre, a Rac 1, parlen de poesia durant 20 minuts. Ambdós programes són tertúlies on un o més poetes parlen de poesia amb el presentador o presentadors, com si la poesia fos una cosa... existent!

Després de 24 anys... dues racions el mateix dia! Es tracta d’una coincidència? Deu ser la crisi? Què ens està passant? Els antics maies es pensaven que els eclipsis volien dir alguna cosa... Vosaltres creieu que és un senyal diví?

2 comentaris:

Elfreelang ha dit...

Miraré d'escoltar el programa...creus que va ser flor d'un dia o el fan diàriament? jo creia que en temps de crisi la poesia duia la pitjor part...però el món està tant capgirat!

Clarissa ha dit...

Elvira: em fa por que va ser flor d'una dia. Ambdos programes són molt bons, però no parlen pas de poesia, habitualment. A més, ara ja comença la temporada d'hivern i un serà diferent i l'altre s'acomiadarà fins l'estiu que ve.