diumenge, 22 de novembre del 2015

Obra selecta (1)

Les dues novel·les bones de Wilkie Collins són La dama de blanc i La pedra lunar. (La primera la vaig llegir fa temps, la segona he acabat de llegir-la ara).

Però aquest autor fou un escriptor prolífic que va escriure moltes altres novel·les, la majoria de les quals estan traduïdes al castellà –i fins i tot alguna al català. Aquestes novel·les estan situades a l’època en què va viure el seu autor, l’època victoriana (l’Anglaterra del s XIX), cosa que té molt èxit entre una mena determinada de lectors. El mite de l’Anglaterra victoriana! Personalment, no us les aconsello; una vegada vaig intentar llegir-ne una, que ara mateix no recordo gaire, i allò em va sembla literàriament molt poc consistent.

O sigui que les altres novel·les de Wilkie Collins que no siguin La dama de blanc o La pedra lunar, llegiu-les, si voleu, però sota la vostra responsabilitat; jo només us aconsello aquestes. I, si es vol qualitat literària, un cop llegides aquestes, potser seria qüestió de passar-se a Dickens, un escriptor que jo encara no he llegit tant com voldria. Però això ja és una altra història.


1 comentari:

Clarissa ha dit...

i amb això de "la dama de blanc" no vull pas dir res del madrid d'ahir, el post ha estat casualitat!