dissabte, 25 d’abril del 2015

Allò que la viquipèdia sap...

Abans, quan vaig començar el blog, per parlar d’un escriptor o de les seves obres, confiava en mi mateixa, en la meva memòria i la meva imaginació; confiava en la expressió de la imatge mental que me n’havia fet llegint-lo, llegit sobre ell o del que n’havia espigolat del què n’havia sentit a dir d’ací o d’allà.

Ara, en canvi, a més de tot això, haig de procurar que aquesta imatge mental que me n’he fet al llarg dels anys i que vull transmetre de tal escriptor... no contradigui... el què diu la viquipèdia!

Sé que la imatge que tindrà un lector qualsevol que no l’hagi llegit beurà més del què digui la viquipèdia que del què pugui escriure jo, que al cap i a la fi és una visió personal, no exempta d’inventiva personal i de les meves limitacions personals, filies i fòbies. Y així és com ha de ser; el que ha de ser és que es faci cas a la viquipedia, vull dir. (Encara que ja sé que a la viquiquèdia hi ha errors i bromes, com a pertot.)

Sóc una gran fan de la viquipèdia, la faig servir molt... però renoi! Com posa  en evidència que tot el què sé no és tot el què em penso que sé...


4 comentaris:

Elfreelang ha dit...

jo sóc una fan de la Viquipèdia, al capdavall la Viquipèdia la construeixen milers i milers de persones voluntàries que d'alguna manera també a part de recercar tenen les seves filies i fòbies....és un recurs complementari a la nostra memòria i els nostres propis filtres

Clarissa ha dit...

Sí, està molt bé això de la viquipèdia...

Anònim ha dit...

La viquipèdia també s’equivoca de tan en tan.

Per cert, ja heu col·laborat amb el senyor wiki que demanava pasta fa poc?

Clarissa ha dit...

Aquí m'enganxes, Pons...