dimarts, 3 de març del 2015

Veritat estadística


L’altre dia deia que Auden considerava que, encara que haguessis escrit poemes en el passat, res no et garantia que n’escriuries cap més en el futur. Això jo ho extrapolava als posts; res no et garanteix que n’hi haurà un altre.

El què no se m’havia acudit és què, si has escrit (sigui un poema o un post) en el passat, tens més probabilitats de continuar escrivint-n’he en el futur, i d’escriure’n de nous.

Algú que no hagi escrit mai res no té probabilitats de continuar escrivint, però algú que sí que hagi escrit en el passat té més probabilitats d’escriure en el futur.

Qui té més probabilitats d’escriure un poema en el futur, una persona que dedica el seu temps lliure a les apostes esportives, o un poeta?

Qui té més probabilitats d’escriure un post en el futur, una persona que dedica el seu temps lliure a fer edificis amb escuradents, o un blocaire?

Qui té més probabilitats d’haver escrit, algú que escriu cada dia, o algú que passava per allí?

Sí, es clar, el passat no garanteix el futur. No el garanteix, però el prepara, es el nostre passat el que posa els rails per on es mourà el nostre futur.


I, veritablement, sigui en l’escriptura, o en qualsevol altre cosa, res no ens garanteix el demà. I molt menys un demà ple de posts com nosaltres voldríem.

2 comentaris:

Elfreelang ha dit...

jo crec que si que qui ha escrit té més possibilitats de seguir fent-ho....

Clarissa ha dit...

hi estic d'acord