dilluns, 17 d’agost del 2015

Parlar de quadres

Un altre tema del què m’agradaria molt saber-ne alguna cosa, i per tant saber-ne parlar al blog, però del què no entenc ni un borrall, és de quadres, de pintura.

Aquí sí que se n’ha de saber una mica per atrevir-se tan sols a obrir la boca: no és com el futbol!

No diré res. Només que admiro i envejo a les persones que saben apreciar la pintura (i que saben anar a un museu), a les persones que poden dedicar-se a pintar, i a les persones que es poden dedicar a col·leccionar pintures.

Col·leccionar pintures em sembla la màxima cosa agradable que es pot fer en aquesta vida, potser només després de col·leccionar llibres. Però posseir una obra mestra de la literatura és al meu abast, i al de qualsevol; en canvi, posseir una obra mestra de la pintura... doncs no. Això és només per a uns pocs.

I, personalment, que quedi entre nosaltres, penso que les persones que es podrien dedicar a col·leccionar quadres, però no ho fan, i que potser s’estimen més, per exemple,  col·leccionar cotxes cars, doncs penso que algú els ha enredat... De què serveix tenir una fortuna si es té la instrucció d’un carreter?